26 februari 2021 Meer nieuws

FloraHolland praat met belanghebbenden over Floriday

De komende weken gaat Royal FloraHolland in gesprek met de Ledenraad, de FPC-voorzitters, Blueroots, Plantform, Flora Futura, VBW en SLB over de implementatie van Floriday. De veiling wil eind maart met een breed gedragen aanpak naar buiten komen.

Afgelopen week had de veiling gesprekken met ongeveer dertig softwareleveranciers over de vervolgaanpak voor de implementatie van Floriday. Doel was vast te stellen welke functionaliteiten nog noodzakelijk zijn voor gebruikers om met Floriday te werken en wat beter kan. André van der Linden, CIO Royal FloraHolland: “Het is onvermijdelijk dat we uiteindelijk keuzes moeten maken. Naast het verder uitwerken van bepaalde functionaliteiten is een belangrijk uitgangspunt voor onze aanpak dat kwekers, kopers en softwareleveranciers voldoende tijd krijgen om Floriday zorgvuldig te implementeren. De intentie is om eind maart met een breed gedragen aanpak naar buiten te komen.”

Petitie FloriNEE

Eerder overhandigden de initiatiefnemers van FloriNEE hun ‘noodrempetitie’ aan de voorzitter van de Ledenraad van Royal FloraHolland, Marcel van Tol. FloriNEE is een groep kwekers die bezorgd zijn over de impact van Floriday op hun bedrijf en op die van hun klanten. De groep vindt dat de veiling niet kan bepalen hoe kweker en handelaar samenwerken door bepaalde software, certificering, verpakking of in de toekomst zelfs transportwijze te verplichten.

FloriNEE wil via de petitie een formeel overleg met de Ledenraad afdwingen. Daarvoor moet 5 procent van de leden tekenen. Inzet is een externe audit die Floriday, de certificering en het functioneren van de directie gaat toetsen.