16 november 2020 Meer nieuws

FloraHolland bouwt aanvoerregulering weer af

Royal FloraHolland bouwt de aanvoerregulering weer af. Alleen voor gerbera geldt deze nog. “Maar ook voor dit product neemt het percentage doordraai af”, aldus een woordvoerder van de veiling.

De aanvoerregulering werd 4 november ingesteld voor gerbera, potroos en potchrysant. Sinds deze week geldt die niet meer voor de laatste twee. “De verontrustende doordraaicijfers zijn er niet meer voor deze twee producten”, aldus een woordvoerder van de veiling. “De afzet heeft zich hersteld.” De verwachting is dat ook voor gerbera de aanvoerbeperking er snel weer af kan.

Terugvallende vraag

Het Crisis Management Team (CMT) van Royal FloraHolland besloot tot de aanvoerregulering als reactie op de terugvallende vraag vanwege de tweede coronagolf, waardoor het aanbod op de klok te veel toenam en de prijs onderuitzakte. De beperking in het aanbod gold alleen voor de drie exportlocaties (Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg), niet voor Eelde.

Voor tulp speelde de aanvoerbeperking niet, aldus een woordvoerder van FloraHolland. “De doordraai van tulpen was minimaal.”