8 september 2020 Meer nieuws

Film: Automatische krattenuitvouwmachine

Reintjes Systems in Leunen heeft een automatische krattenuitvouwmachine ontwikkeld die door het instelbare softwaresysteem flexibel ingezet kan worden voor alle type vouwkratten. Een eerste machine is verkocht aan een groentebedrijf.

Op de site van Greenity staat een animatiefilm van de automatische krattenuitvouwmachine van Reintjes Systems zelf waarop te zien is hoe de uitvouwmachine werkt.

Snelle omschakeling

De eerste verkochte machine wordt deze maand uitgeleverd. "Er bestaan al verschillende krattenuitvouwmachines, maar het unieke aan deze is dat met één druk op de knop geswitcht kan worden naar een ander type krat", aldus Dennis Kurvers die de marketing doet voor Reintjes Systems. De omschakelingstijd naar andere kratten duurt maximaal 3 minuten. De capaciteit van de machine is 1.200 kratten per uur bij 600 mm x 400 mm kratten en 2.400 kratten per uur bij 400 mm x 300 mm kratten.

Benieuwd naar behoeften van leliemarkt

Opvouwbare leliekratten is niet de doelgroep waar Reintjes zich in eerste instantie op focust, dat is namelijk de voedingsmiddelenindustrie. Kurvers: “Maar we zijn erg benieuwd naar de behoefte van de leliemarkt. We kunnen in ieder geval oplossingen op maat bieden. Onze automatische kratten uitvouwmachine is sectoronafhankelijk en is modulair opgezet en daardoor makkelijk uit te rollen naar andere sectoren.”

In Greenity nr 75 die a.s. vrijdag verschijnt, staat een artikel over de automatische krattenuitvouwmachine.