11 juni 2019 Meer nieuws

Export groeit in aanloop Brexit

De export van bloemen naar het Verenigd Koninkrijk neemt toe in de aanloop naar de Brexit. Dat blijkt uit het relaas van de Dutch Flower Group in het Financiële Dagblad (te lezen na registratie).   

De totale exportwaarde van bloemen en planten steeg de eerste vier maanden van dit jaar met 4 procent, blijkt uit de handelscijfers. Vooral planten van Nederlandse bodem doen het goed in het buitenland. ‘Ook wij zijn het jaar goed begonnen’, zegt financieel bestuurder Harry Brockhoff van Dutch Flower Group (DFG) in Aalsmeer in het FD. "Vorig jaar stagneerde de Nederlandse export nog."

Onzekerheid drukt verkoop niet

DFG is de grootste  bloemen- en plantenhandelaar van de wereld. Een kwart van de omzet van €1,52 mrd wordt in het Verenigd Koninkrijk gerealiseerd. De onzekerheid rond het vertrek van het VK uit de Europese Unie zorgde voor een waardedaling van het pond, maar dat drukte de verkopen van DFG niet. De omzet in het VK steeg er vorig jaar van €350 mln naar €375 mln. "We hebben onze positie op het schap verbeterd", zegt Brockhoff.