27 maart 2020 Meer nieuws

Enorme longen van bloemen op Keukenhof

#flowers4oxygen heeft een bloemen- en plantenkunstwerk gemaakt op het terrein van Keukenhof. Het is de start van een campagne om wereldwijd positieve energie uit te zenden.

De foto’s en dronebeelden zijn online te zien via de hashtag #flowers4oxygen. De beweging roept wereldwijd op tot vergelijkbare creatieve initiatieven om tijdens deze coronacrisis de boodschap van troost, liefde en vertrouwen te delen en kracht bij te zetten: ‘deel je positieve energie met de wereld, we doen dit met elkaar’.

Begin van campagne

Met dit enorme bloemen- en plantenkunstwerk in de vorm van een paar longen trapt #flowers4oxygen zijn campagne af. Iedereen kan bij het wereldwijde initiatief aanhaken met zijn eigen creatieve uiting. Dit kan een kunstwerk zijn in de vorm van longen, maar ook een andere persoonlijke boodschap.

50.000 planten en 150.000 bloemen

Het eerste megakunstwerk van #flowers4oxygen kwam tot stand dankzij de medewerking van diverse bedrijven uit de bloemen- en plantenbranche. Zij leverden ruim 50.000 planten en 150.000 bloemen aan op het terrein van Keukenhof in Lisse. In vier dagen creëerden tientallen vrijwilligers – vanwege de veiligheidsvoorschriften met slechts enkele mensen tegelijk – hiermee een enorm paar longen van 2.250 m2.