8 februari 2018 Meer nieuws

Eerste tulpendoop bij Veiling Rhein-Maas

De eerste tulpendoop op Veiling Rhein-Maas sinds de oprichting van de veiling in 2010 was op woensdag 7 februari.

Ook eerste doop voor het tulpenmeisje

Aanvoerder Litjens Tulpen heeft samen met zijn klant Mat Dings van Gebr. Dings met het Nederlandse tulpenmeisje Lisa Smit en met Veiling Rhein-Maas de nieuwe cultivar ‘Lorely’ officieel gedoopt. De doop vond plaats in de foyer van de veiling. Ook voor Smit was het haar eerste tulpendoop. Het tulpenmeisje is door Tulpen Promotie Nederland aangesteld om als gezicht van de tulpensector op te treden.

‘Opvallende kleur en lange houdbaarheid’

“De vooral voor de Duitse markt geproduceerde tulp ‘Lorely’ maakt enthousiast door de grote en indrukwekkende bloemen in een opvallende kleur - roze-wit - en een lange houdbaarheid”, zo lichten Jeroen en Sander Litjens toe.

Monsterbossen voor aanwezige klanten

Na afloop van de doop kregen de aanwezige klanten monsterbossen van deze nieuwe tulpensoort uitgereikt. De officiële verkoopstart is dinsdag 13 februari. ‘Lorely’ zal vermoedelijk tot en met begin maart via de bekende inkoopkanalen van Veiling Rhein-Maas verkrijgbaar zijn.

Aanvoerder Litjens Tulpen

De aanvoerder Litjens Tulpen uit Creil verkoopt zijn producten sinds januari 2015 via Veiling Rhein-Maas. Het in 1950 opgerichte bedrijf wordt in derde generatie door de broers Jeroen en Sander Litjens geleid.

Fotobijschrift foto boven v.l.n.r.: Sander Litjens, Lisa Smit, Uwe Bedenbecker (Veiling Rhein-Maas), Jeroen Litjens en Mat Dings doopten de tulp met champagne