15 juli 2019 Meer nieuws

Eerste collectie dahlia in KAVB-keuringszaal

Op dezelfde dag als vorig jaar is het Arie C. Koot die met een mooie collectie dahlia naar de KAVB-keuringszaal kwam. En net als vorig jaar was ‘Tyrell’ (foto boven) een van de blikvangers.

Niet onbegrijpelijk, omdat deze cultivar zich niet alleen onderscheid vanwege zijn zacht oranjerode kleur, maar ook omdat de bloemblaadjes relatief lang zijn en licht gootvormig. Dat maakt deze aanwinst van Koot tot een bijzonderheid. Naast ‘Tyrell’ liet Koot onder meer de warmrode ‘Faith’, de fluweelpaarse ‘Semino’, de gele ‘Medusa’ en de lilapaarse ‘Darell’ zien. Alles bij elkaar een zomerse collectie.

Meerkleurigen gladiolen

Marius Kesteloo zette vier vazen neer met gladiolen die afkomstig zijn uit Zuid-Afrika. Daaronder een paar meerkleurigen (foto rechts) en een frambooskleurige selectie, die de indruk wekken uit veredelingswerk te zijn ontstaan.

Bontbladige selectie

André Weijers zette Tulbaghia violacea ‘Silver Lace’ neer, een bontbladige selectie van de gewone T. violacea. Ook te zien was Gypsophila ‘Flamingo’,  een roze selectie van het bekende gipskruid die geschikt is voor de border, maar ook voor de snijbloementeelt.

J. Damen zond enkele nieuwe selecties in van Heliopsis. Dit van oorsprong Noord-Amerikaanse siergewas kent naast geel inmiddels veel meer kleuren. Een van de nieuwe zaailingen heeft donkere stelen en bloemen met geel en oranjebruin (foto onder).