10 juli 2020 Meer nieuws

Eelde helemaal over op beeldveilen

Eind augustus gaat locatie Eelde van Royal FloraHolland helemaal over op beeldveilen voor bloemen en planten. Het fysieke veilen verdwijnt, de tribune blijft met de projectieschermen toegankelijk voor klanten om in te kopen.

Klanten kopen dan op de tribune in aan de hand van aanvoerinformatie en representatieve productfoto's via een KOA-applicatie op een laptop. Daarbij is een betrouwbare productfoto cruciaal. Klanten zien per veilingklok de huidige kar die geveild wordt en de eerstvolgende kar op een foto. De veiling gaat alle stapelwagens met bloemen en planten fotograferen in de zogenoemde fotostraat bij binnenkomst. Deze foto's worden vervolgens tijdens het veilproces levensgroot in de afmijnzaal geprojecteerd.

Kopers thuis met livestream

Op de projectieschermen zijn met de overgang naar het volledig beeldveilen niet langer de klokken meer te zien. Deze ziet de klant in zijn KOA-applicatie op de laptop, waarin ook de productfoto van de kweker wordt getoond. Voor kopers die niet op de tribune inkopen, is er de mogelijkheid om via een livestream de projectie van de karren in de afmijnzaal te volgen.

Vooraf schouwen kan nog

Alle bloemen en planten zijn nog steeds fysiek op de locatie aanwezig en voor de start van de veiling hebben de klanten de mogelijkheid om alle producten te schouwen. Met behulp van de 'Aanbod Markeren' app kunnen klanten ook interessante partijen markeren in hun KOA-applicatie.