11 februari 2020 Meer nieuws

Edibulb ook voor directe handel

Handelaren en kwekers blijken niet te weten dat Edibulb ook gebruikt kan worden voor directe transacties. Dat bleek onlangs tijdens de vergadering van de adviescommissie markttoegang van Anthos.  

De commissieleden, inclusief de kwekers, kenden EDI-Connect niet. Daarmee kunnen Edibulb-berichten worden uitgewisseld bij directe handel. Edibulb wordt volgens Anthos wel vaak gebruikt om gegevens uit te wisselen met de in- en verkoopbureaus (IVB), maar bij de directe handel wordt er nog nauwelijks gebruik van gemaakt, zo bleek. 

Werkwijze hetzelfde

De werkwijze bij de directe handel is hetzelfde: het leveringsbericht gaat niet naar een IVB, maar naar EDI-Connect. Dat zorgt er vervolgens voor dat het bericht wordt afgeleverd in de 'postbus' van de koper. Softwareprogramma’s die Edibulb-berichten kunnen uitwisselen met de IVB’s, kunnen eenvoudig ingesteld worden om dit ook met EDI-Connect te doen. Naast het leveringsbericht kunnen ook het koopbriefje, de ontvangstbevestiging en de factuur met Edibulb worden uitgewisseld via EDI-Connect.