19 januari 2018 Meer nieuws

Duurzame ontwikkelingsdoelen centraal op KAVB Ledendag

Ondanks de zware storm waren, veel leden en relaties aanwezig bij de jaarlijkse KAVB Ledendag op 18 januari. Algemeen voorzitter René le Clercq verwoorde dit door de bijeenkomst te openen met de opmerking dat vooral die ondernemers aanwezig waren die risico’s durven te nemen.

Leidraad: duurzame ontwikkelingsdoelen

Vervolgens introduceerde Le Clercq de rode draad van de bijeenkomst. Le Clercq: “We hebben vandaag als leidraad gekozen voor de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Deze doelen hebben als stip op de horizon het oogmerk om de wereld tot een betere plek te maken in 2030. Daar willen we vanuit de bloembollensector een bijdrage aan leveren. Dat is de kern.”

‘Verspilling aanpakken en Nederland mooier maken’

Frank Berbée, medeoprichter van Bloemenstorm, vertelde de aanwezigen hoe zijn bedrijf een bijdrage levert: “Wij kopen overschotten van bloembollen rechtstreeks van de kweker en planten deze in robuuste bloembakken. Deze bakken worden vervolgens in het hele land op abonnementsbasis geplaatst bij instellingen en bedrijven. Op deze manier pakt bloemenstorm de verspilling aan en wordt Nederland een beetje mooier”

Wereldwijde trends en consequenties

Futuroloog en filosoof Ruud Veltenaar complimenteerde de bloembollensector met de in de bijeenkomst gepresenteerde aanpak. Hij wees de aanwezigen op prikkelende wijze op de huidige wereldwijde trends en de consequenties hiervan voor de toekomst.