26 november 2021 Meer nieuws

Duurzaamheidsscan bloem en plant voor alle handelaren

Stichting Floridata en de Vereniging voor de Groothandelaren in Bloemkwekerijprodukten (VGB) stellen de zogeheten sustainable sourcing scan beschikbaar voor iedere handelaar of retailer.

Op die manier willen de partijen verdere ketentransparantie stimuleren. Het Floriculture Sustainability Initiative (FSI) vroeg daar om. "Om het FSI-doel van 90% duurzame inkoop te behalen, zien wij de sustainable sourcing scan als dé tool voor onze leden om dit goed te kunnen meten, monitoren en rapporteren", meldt Jeroen Oudheusden, Executive Officer bij het FSI.

Nieuwe website

Met de komst van de nieuwe website is er één informatieloket in de internationale sierteeltsector voor samenwerkende ketenpartijen, om duurzame inkoop van bloemen en planten meetbaar te maken. Matthijs Mesken, directeur van de VGB, is verheugd over de verdere uitrol van de dienstverlening. "Het is zaak om als sector een duidelijk antwoord te hebben op de stijgende vraag naar betrouwbare product- en herkomstinformatie over duurzaam gekweekte bloemen en planten."