11 oktober 2018 Meer nieuws

Duurzaamheidsprijs niet naar 'tulpen-deelnemers'

Bloembollenkwekerij- en broeierij V.d. Slot Tulips en Clusius Craft Distillers, de producent van Tulpenwodka, hebben het beiden niet gered in de race om de Duurzaamheidsprijs Duin- & Bollenstreek. Sebastiaan Bos van Kievit, won gisteren de prijs.

Kievit is leverancier van biologische groente- en fruitpakketten en ze zijn het project De Groene Duinvallei gestart. Dat is een project waarbij op een braakliggend gebied midden in Katwijk biologische groenten worden verbouwd. Naast het consequent inspelen op puur biologische groenten, roemt de jury Kievit ook om haar inspanningen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen.

Bos van Kievit heeft met de eerste prijs 2.500 euro gewonnen. De jury verkoos Kievit unaniem als winnaar. De andere finalist naast V.d. Slot Tulips en Clusius Craft Distillers, was coöperatie Bollenstreekhout.

Duurzaam ondernemen belonen

De Duurzaamheidsprijs Duin- & Bollenstreek is een jaarlijkse prijs van de gemeenten Hillegom, Noordwijkerhout, Teylingen, Noordwijk en Katwijk met als doel duurzaam ondernemen in de streek te belonen.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen...

Ondernemers kunnen zich al weer aanmelden als kandidaat voor de prijs in 2019. De aanmeldingen kunnen tot en met 14 maart worden gedaan via de website van de Duurzaamheidsprijs Duin- & Bollenstreek.

Fotobijschrift: Winnaar Bos (vierde van links) met leden van de jury en een aantal vorige prijswinnaars.