12 oktober 2020 Meer nieuws

Duurzaamheidsprijs Duin- & Bollenstreek voor deBloemist.nl

Thomas Clavaux van deBloemist.nl is winnaar van de Duurzaamheidsprijs Duin- & Bollenstreek 2020. Hij won de prijs omdat hij bezig is met meerdere duurzaamheidsaspecten, zoals zonnepanelen, een verpakkings- en afvalbeleid en de inkoop van bloemen met MPS-certificaat.

Volgens de jury presenteerde deBloemist.nl uit Rijnsburg zich in de voorronde al als een onderneming die breed over duurzaamheid nadenkt en er bewust met bezig is. “Met zonnepanelen, warmtepomp, natuurlijke verlichting en een bewust verpakkings- en afvalbeleid. Na de voorronde nam hij nog meer stappen: nóg meer inkoop van bloemen met het hoogste MPS-certificaat, nóg meer lokale samenwerking en een samenwerkingsproject met kwekerij De Groene Cirkel. En allemaal als vast onderdeel van zijn bedrijfsvoering.” Het gaf de doorslag in de keuze van de jury.

Verdere verbeteringen op verlanglijstje

“Bij iedere investering in ons bedrijf proberen wij altijd één stapje verder te denken”, aldus Thomas Clavaux. Ondanks zijn inspanningen, is het voor hem nooit af. “Wij hebben nog een heel verlanglijstje voor verdere verbeteringen en blijven daarmee bezig.”

Jaarlijks organiseert de Duin- & Bollenstreek de Duurzaamheidsprijs, om duurzaam werken door ondernemers in de regio in het zonnetje te zetten. Er waren nog twee andere finalisten: Chocolaterie Pierre en To Maat.

Fotobijschrift: Thomas Clavaux met organisator Hans Van Dalen (rechts).