13 april 2018 Meer nieuws

Dutch Flower Group is familiebedrijf van het jaar 2018

Stichting Familie Onderneming heeft de Familiebedrijven Award 2018 uitgereikt aan Dutch Flower Group (DFG). Op 11 april ontving Marco van Zijverden, CEO van Dutch Flower Group, de prijs uit handen van Jan Kees de Jager, voormalig staatsecretaris en minister van Financiën en sinds 2014 CFO van KPN.

Het selectieproces

Een team van KPMG selecteert circa 250 familiebedrijven uit een groep van 500 Nederlandse middelgrote en grote bedrijven. Deze ondernemingen worden uitgenodigd voor een interview.

Vervolgens stelt KPMG een top-10 van familiebedrijven voor aan de jury. Uit deze selectie nomineert de jury vijf finalisten. De juryleden gaan dan gezamenlijk op bedrijvenbezoek om de familiebedrijven beter te leren kennen en de winnaar te bepalen.

Andere finalisten

De vier overige finalisten waren Afas Software van familie Mars en familie Van der Veldt, Klokholding van familie Van de Klok, Royal Verstegen van familie Driessen en Joh. Mourik & Co. Holding van familie Mourik.

Het juryrapport

De jury geeft aan dat DFG een echt familiebedrijf is dat internationaal een enorme groei doormaakt. “Ondanks de groei is de organisatie erin geslaagd om niet alleen de participatie van haar medewerkers te stimuleren maar ook aan de familiecultuur vast te houden. DFG investeert in duurzaamheid. In de gebieden waar het familiebedrijf actief is, worden goede doelen ondersteund en initiatieven opgezet.”