14 februari 2020 Meer nieuws

Duin- en Bollenstreek ontvangt zijn ‘Valentijnsdate’

Burgemeester Wendy Verkleij die sinds eind januari burgemeester is van Gemeente Noordwijk kreeg vandaag in het kader van #Makeadate2020 een Valentijdslunch op het bol-op-pot bedrijf van de Gebroeders Hogervorst in Noordwijkerhout.

#Makeadate2020 is een initiatief van de Boeren van Nederland om zo boeren en kwekers in gesprek te laten gaan met iemand buiten de ‘eigen boerenbubbel’. LTO Duin en Bollenstreek had de burgemeester uitgenodigd om te peilen hoe groot haar boerenhart is. Ze wilden tevens laten zien wie er het komende voorjaar weer voor de schitterende bloeiende bollenvelden in de Bollenstreek zorgen.

Problemen aangekaart

Burgemeester Verkleij kreeg eerst kort een rondleiding van Dimitri Hogervorst (zie foto). Hij liet haar de cellen en de kassen zien om haar vervolgens te leiden naar een ‘Valentijnstafel’ in de kas. Organisator Leonie Hogervorst die de pr doet voor de LTO-afdeling kijkt tevreden terug. “Ze gaf ons het gevoel erg trots te zijn op de mooie bollenvelden en het vak dat in deze regio wordt uitgeoefend.”

De aanwezigen kaartten bij haar onder andere aan dat er in de Duin- en Bollenstreek steeds minder grond beschikbaar is voor teelten, terwijl het wel een toeristische trekpleister is. Ook bespraken ze de problemen om seizoenwerkers te kunnen huisvesten in de regio.

Positief in het nieuws

Bij het gesprek aan de lunchtafel waren verschillende vakgenoten aanwezig. Van de LTO-afdeling waren dat Leonie en Dimitri Hogervorst en Marc Bisschops, vanuit de KAVB zat Klaas Hogervorst van EJ Hogervorst & zonen aan tafel. Ook Jan-Willem Rotteveel van Perennial Power was er. Verder was er veel pers bij. “En dat was toch een doel van #Makeadate2020; als sector positief in het nieuws komen", aldus Leonie.

Foto: bollenstreekomroep.nl