20 september 2019 Meer nieuws

Dümmen Orange wint Plantum Duurzaamheidsprijs

De Plantum Duurzaamheidsprijs is gewonnen door Dümmen Orange met een protocol voor duurzaam telen met minimaal gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. De prijs werd op vrijdag 20 september uitgereikt tijdens de Algemene Ledenvergadering van Plantum.

De Plantum Duurzaamheidsprijs is een wisseltrofee en wordt elk jaar uitgereikt aan een ander initiatief. De prijs heeft tot doel de leden van Plantum te motiveren om meer over hun maatschappelijke activiteiten te communiceren en op die manier elkaar te inspireren.

Minimaal gebruik van gewasbeschermingsmiddelen

Dümmen Orange heeft gewonnen omdat het samen met Koppert Biological Systems een nieuw protocol (GreenGuard) voor duurzaam telen met minimaal gebruik van gewasbeschermingsmiddelen in de sierteelt heeft geïntroduceerd. Door stekmateriaal te produceren met zo min mogelijk chemische gewasbeschermingsmiddelen kunnen telers biologische gewasbescherming direct inzetten. Dit sluit aan bij de geïntegreerde gewasbescherming.  

De jury bestond uit Jan Bom, hoofdredacteur van P+ People Planet Profit, Marien Valstar, beleidsmedewerker plantaardig uitgangsmateriaal bij het ministerie van LNV, en Pieter Goudswaard, projectmanager Agrifood bij MVO Nederland.

Vijftien inzendingen

Dit jaar zijn vijftien inzendingen gedaan voor de prijs. Deze inzendingen zijn nog te zien op de website.