11 januari 2021 Meer nieuws

Drive-through voor tulpen zorgpersoneel

Met een tulpen-drive-through geld ophalen om zorgpersoneel te verwennen met de ‘mooiste tulpen die er zijn’. Dat is het plan van de Voorhoutse tulpentelers Jan en Frans van der Slot tijdens het komende weekeinde van de Nationale Tulpendag.

De telers hopen op een paar duizend euro om zoveel mogelijk personeel van de Leidse ziekenhuizen én zorginstellingen in de regio te verrassen. Vorig jaar werden veel tulpen naar ziekenhuizen en zorginstellingen gebracht. Het Voorhoutse bedrijf Gebr. J.W. van der Slot en zonen bracht ruim tweeduizend bossen tulpen naar het Erasmusziekenhuis in Rotterdam. Nu is het veel stiller en klinkt er geen applaus meer voor het zorgpersoneel. "We willen ze toch een steuntje in de rug geven met deze actie", aldus Frans van der Slot.

Doneren voor de zorg

Vorig jaar gingen veel tulpen naar de zorginstellingen die anders zouden zijn weggegooid. Dit jaar is de situatie anders. Nu gaat het om tulpen die anders naar de veiling zouden zijn gebracht. De bloemen worden komende zaterdag en zondag tussen 10 en 17 uur vanaf het erf aan de Johan Speelmanweg verkocht via een drive-through. Er komt eenrichtingsverkeer en iedereen kan langskomen. De telers leggen de gewenste tulpen in de auto of stoppen ze in de fietstas waardoor voldoende afstand kan worden gehouden. De kopers betalen de normale prijs voor de tulpen. Van der Slot: "We hopen dat iedereen daarnaast vrijwillig een bedrag voor de zorg doneert. Dat geld houden we apart om daar weer tulpen voor zorgpersoneel van te financieren." Het bedrijf doet zelf ook een bijdrage door de opbrengst te verdubbelen met een maximum van duizend euro. "Want ik ben geen Sinterklaas."

Bijdragen

Van der Slot heeft de eerste bijdragen voor de tulpenactie inmiddels binnen. Wie meer wil weten over de tulpenactie of wil doneren, kan kijken op de websites tulpenvoordezorg en/of tulpendrivethrough. (foto: VdSlot Facebook).