6 december 2018 Meer nieuws

'Driebanflora gaat zeker door'

De Driebanflora in Venhuizen (NH) gaat volgens bestuursvoorzitter Piet Vriend 'zeker door'. De bollen zijn geprepareerd en op pot gezet, alleen de locatie is nog onduidelijk. "Binnen twee weken is die knoop doorgehakt."

De Driebanflora is de afgelopen 32 jaar in café De Roode Leeuw gehouden. De uitbater van deze gelegenheid overleed in september van dit jaar en de eigenaar van het pand heeft nog geen nieuwe uitbater gevonden. Het café is dus dicht en het is onzeker of het voor 7 februari weer open is. De Driebanflora wordt van 7 tot en met 10 februari gehouden.

Alternatieven

Volgens Vriend heeft het bestuur inmiddels een aantal alternatieve locaties gevonden. "Dat was niet eenvoudig, want we hebben 400 vierkante meter nodig voor de show. Dan kom je al snel bij een bedrijf terecht, maar dat moet dan ook maar weer net in hun planning passen. Bovendien moet er allerlei extra's geregeld worden, zoals parkeergelegenheid en toiletten bijvoorbeeld."

Omdat de organisatie tijd vergt, neemt het bestuur binnen twee weken een beslissing over de locatie. Mocht er in de tussentijd een nieuwe uitbater zijn voor de Roode Leeuw, dan gaat de flora niet terug. "Misschien in 2020 weer, maar als de trein voor de komende show eenmaal rijdt, stappen we daar niet meer vanaf", aldus Vriend.