16 januari 2020 Meer nieuws

Drie leliebedrijven willen fuseren

Leliebedrijven Paauw Lilies, Imanse Quality Lilies en Dutch Lilies onderzoeken een fusie. Gisteren tekenden ondernemers Wim-Jan Paauw, Andre Imanse en Klaas Wagenaar een intentieverklaring. Halverwege 2020 moet duidelijk zijn of de fusie slaagt. 

De bedrijven willen klanten beter bedienen met een breder assortiment en een hoger serviceniveau. De drie bedrijven zijn gespecialiseerd in de productie van kwaliteitslelies. "We vullen elkaar mooi aan", zegt Wim-Jan Pauw in een toelichting op de intentieverklaring. "Niet alleen qua personen, maar ook in het assortiment. Bovendien hebben we een mooie geografische spreiding, waardoor we de veilinglocaties goed kunnen bedienen."

'Logische stap'

Paauw is gevestigd in Rijnsburg, Imanse in Lisserbroek en Dutch in Almere. "Aan de afzetkant worden partijen steeds groter. Om aan de wensen van deze partijen te voldoen is onze samenwerking een logische stap", zegt Paauw. André Imanse geeft aan dat het een fusie vanuit kracht wordt. "We hebben alle drie sterke en gezonde bedrijven. Door de krachten te bundelen kunnen we onze klanten nog beter bedienen en kunnen we de prestaties op de teeltlocaties vergroten." Ook Klaas Wagenaar van Dutch Lilies is positief:  "Wij moeten nog heel wat werk verzetten, maar halverwege dit jaar hopen wij meer te kunnen vertellen."