31 oktober 2019 Meer nieuws

Digitaal platform voor biobased tuinbouw

Er komt een digitaal platform voor biobased tuinbouw dat op 13 november wordt gelanceerd. Het is ontwikkeld door BioBoost, een Europees samenwerkingsproject onder leiding van de gemeente Westland. Greenport West-Holland en Green Chemistry Campus waarborgen samen de toekomst van het platform.

Biobased betekent niet meer werken met fossiele grondstoffen maar met biomassa. In BioBoost werken negen partijen uit België, het Verenigd Koninkrijk en Nederland samen. Het niet-commerciële platform geeft een overzicht van allerlei biobased initiatieven en is ontwikkeld om te inspireren, te verbinden en biobased initiatieven in en met de tuinbouw te stimuleren. Het doel: het meest waardevolle gebruik van plantaardige reststromen.

Samenwerkingsovereenkomst

BioBoost eindigt volgend jaar. Daarom zijn Greenport West-Holland en Green Chemistry Campus met de gemeente Westland overeengekomen dat ze samen de toekomst van het platform waarborgen. Greenport West-Holland is het regionale samenwerkingsverband van overheden, ondernemers, onderzoeksorganisatie en onderwijsinstellingen. Green Chemistry Campus is een accelerator voor de opschaling van biobased innovaties. Tijdens de bijeenkomst op 13 november in Naaldwijk zullen Greenport West-Holland en Green Chemistry Campus een samenwerkingsovereenkomst ondertekenen.