8 oktober 2018 Meer nieuws

Desch Plantpak genomineerd voor Europese prijs

Desch Plantpak is met zijn project ‘Veilig en vitaal’ genomineerd voor de ESF Award 2018. Het Europees Sociaal Fonds (ESF) stelt ieder jaar subsidie beschikbaar voor projecten die op een onderscheidende manier de ontwikkeling en de gezondheid van mensen bevorderen.

‘Veilig en vitaal’ richt zich op duurzame inzetbaarheid van medewerkers. In 2016 is Desch Plantpak begonnen met preventief medisch onderzoek (PMO) en coaching op team- en individueel niveau voor zijn medewerkers. Alle deelnemers hebben een leefstijlcoach toegewezen gekregen, die begeleidt en adviseert, zowel op fysiek als op mentaal en sociaal-emotioneel vlak. De medewerkers konden deelnemen aan coachinggesprekken en workshops als ‘Ongewenste omgangsvormen’ en ‘Omgaan met ploegendienst’.

Stemmen op genomineerden

Tot en met 31 oktober kan worden gestemd op een van de tien genomineerden. De vijf projecten met de meeste stemmen gaan naar de finale tijdens het ESF-event op woensdag 7 november 2018 in Den Haag. Een vakjury kiest de winnaar. De staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid reikt de ESF Award uit.

Stemmen en de tien filmpjes bekijken kan op www.stempaginaesfaward.nl.