6 oktober 2020 Meer nieuws

Demonstratie van nachtvorstbeschermer

Lelietelers kunnen donderdag 15 oktober een demonstratie zien van de ‘Tow and Blow’. Dit is een mobiele ventilator van FrostFans die tot 4,5 hectare land kan beschermen tegen nachtvorst.

De ventilator wordt al jaren ingezet tegen nachtvorstschade in andere sectoren zoals de fruitteelt, maar kan ook ingezet worden in de lelieteelt. Doordat hij mobiel is, kan hij op elk perceel gebruikt worden. De Tow and Blow is te vervoeren achter een auto of trekker.

Lelies beschermen tegen nachtvorst

W. Th. Langelaan & Zn heeft twee machines gekocht vanuit Nieuw-Zeeland. De machine is daar ontwikkeld en de ventilator wordt ook daar gemaakt. Frans Langelaan wil de machines gaan inzetten in de tweejarige lelies om schade door nachtvorst tegen te gaan.

Aanmelden voor demonstratie

Hoe de machine precies werkt is te zien op de demonstratie. Deze is donderdag 15 oktober bij W. Th. Langelaan & Zn. Het bedrijf zit aan de Van foreestweg 13, 1787 BK in Julianadorp aan Zee. Aanmelden is verplicht en kan door een e-mail te sturen. Iedereen ontvangt een reactie met daarin een tijd waarin geïnteresseerden welkom zijn. Tijdens de demonstratie zijn twee machines te zien. Een staat aan en bij de andere wordt een technische uitleg gegeven.

Lees meer in Greenity

Meer technische informatie over hoe de machine werkt, wat de voordelen zijn en voor welke toepassingen hij nog meer in te zetten is, staat in Greenity nr. 77 die vrijdag 9 oktober verschijnt.