7 juli 2020 Meer nieuws

Deel Plantarium-deelnemers treft vakbezoeker op kwekerij

Plantarium gaat toch de mogelijkheid geven dat bezoekers en bedrijven elkaar fysiek ontmoeten. In samenwerking met een kwekers worden momenteel de Plantarium Greentours ontwikkeld.

Zo kunnen een aantal Plantariumdeelnemers op hun eigen bedrijf toch bezoekers ontvangen. De Greentours- periode loopt van 24 augustus tot en met 4 september, met uitzondering van 2 en 3 september, de dagen waarop Plantarium Digital Expo wordt gehouden.

Registratie noodzakelijk

De bedrijven die meedoen aan de Plantarium Greentours kunnen op eigen gelegenheid bezocht worden maar een reservering vooraf is wel noodzakelijk omdat het bezoek zo veilig kan worden voorbereid. Plantarium biedt met Greentours een overzicht van beschikbare bedrijven die bezoekers willen ontvangen, de beschikbare dagen en een routekaart voor een efficiënt reisschema. Bezoekers die van de Greentours gebruik willen maken, kunnen registreren van 13 juli tot 14 augustus.

Via Plantarium Digital Expo kunnen bezoekers afspraken inplannen en de meest ideale route uitstippelen van de Greentours, om vervolgens kwekers op hun bedrijven te bezoeken. Bij selectie van verschillende bedrijven wordt bezoekers een optimale route getoond en suggesties gegeven voor hotels in de buurt.

Het idee om bedrijven van deelnemers te laten bezoeken komt van een kweker. Die keek het af van de Flower Trials en legde het idee voor aan Plantarium.