23 juni 2020 Meer nieuws

Dames Plants onder Dutch Flower Group

Plantenexportbedrijf Dames Plants B.V. uit Honselersdijk sluit zich aan bij Hamiplant, onderdeel van Dutch Flower Group.

Dames Plants is net als Hamiplant gevestigd op Trade Parc Westland. Dames Plants richt zich op de fijnmazige belevering van de vakhandel (tuincentra, bloemisten) met kamer- en tuinplanten naar meer dan 20 landen in Europa.

Groeien

De overname door Dutch Flower Group betekent volgens Carlo Nuijten, directeur-eigenaar van Dames Plants dat zijn bedrijf nu kan gaan groeien. Nuijten: “De schaalgrootte van Hamiplant en het netwerk van kwekers is de perfecte match om onze klanten naar de toekomst de zekerheid te geven van de full service belofte waar wij sinds onze oprichting voor staan. Door de samenwerking zal ik mijn energie en passie volledig kunnen richten op de klanten en onze toeleveranciers”.

Algemeen directeur Leon Buskermolen van Hamiplant is zeer blij met de aansluiting van Dames Plants en ziet veel kansen in het combineren van de kennis en kunde van beide bedrijven. Buskermolen: “Hamiplant heeft de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in zowel haar digitale als fysieke platform.” Hij geeft aan dat Hamiplant optimaal is ingericht om Dames Plants te faciliteren in de verdere uitbouw van haar klantportefeuille.

Het management en de bedrijfsnamen van Dames Plants en ook Beau Plants, het bedrijf dat sinds  2016 ook bij Dames Plants hoort, blijven na de overname ongewijzigd.

Fotobijschrift: Vlnr: Leon Buskermolen (Hamiplant), Carlo Nuijten (Dames Plants) en Martin Vingerling (Hamiplant).