13 september 2022 Meer nieuws

Dahliamozaïeken volop bekeken

De dahliamozaïeken die afgelopen weekend te bezichtigen waren in de Duin-en Bollenstreek zijn volop bekeken. Vooral op zondag was het erg druk, aldus Ton van Eijk, voorzitter en initiatiefnemer van de Stichting Dahliamozaïeken Bollenstreek.

In de plaatsen Lisse en Hillegom werden er drie winnaars benoemd. De andere vier plaatsen, namelijk Noordwijkerhout, De Zilk, Voorhout en Warmond, werden de eerste, tweede en derde prijs verdeeld.

De eerste prijs in Lisse ging naar Atelier CreatiefPlezier (zie hoofdfoto). De eerste prijs in Hillegom ging naar Bloembinderij Van der Post. Bij de competitie tussen de andere vier plaatsen ging de eerste prijs naar Greenhouse in Noordwijkerhout, de tweede prijs naar Gerald van Haaster in De Zilk en Have Fun Events in Voorhout won de derde prijs. 

In totaal waren er 81 mozaïeken te zien. De mozaïeken werden beoordeeld door een jury. Elly van der Hulst, voorzitter van de jury, gaf aan dat er wordt gekeken naar drie criteria; 'totale indruk' waarbij onder andere naar orginaliteit wordt gekeken, kleurgebruik en de afwerking.

Op de facebookpagina van Kleurrijk Lisse zijn verschillende foto’s geplaats van de dahliamozaïeken.