26 augustus 2021 Meer nieuws

Dahlia’s bekijken op The Tulip Barn

The Tulip Barn opent zijn deuren 27 augustus voor publiek. Daar staan nu meer dan 400 soorten dahlia’s in allerlei kleuren en soorten.

In Hillegom is afgelopen voorjaar een nieuwe kleurrijke trekpleister begonnen, The Tulip Barn. Romy Ruigrok, toen nog student aan de HAS in Den Bosch, startte dit nieuwe bedrijf in een leegstaande kas. “Nu de zon volop schijnt, merken we dat mensen er lekker op uit trekken met de fiets en bij de dahliashowtuin een tussenstop maken”, zegt Ruigrok. “Dit najaar zijn we een samenwerking met FBT Tuinbouw aangegaan. De FBT-dahliashowtuin staat er nu supermooi bij. We hebben een gezamenlijk doel: mensen enthousiasmeren voor bloemen, zodat ze wellicht wat vaker een bloemetje in huis of tuin gaan zetten. The Tulip Barn is dus echt een stukje promotie voor de sierteelt.”

Foto’s maken

Bij The Tulip Barn is een oude plantenkas volledig omgebouwd is tot een gezellige horecagelegenheid. Bezoekers kunnen hier tijdens een tussenstop een kop koffie of thee met wat lekkers nuttigen. Daarnaast kunnen ze in de showtuin in het veld foto’s maken. Ruigrok: “In de showtuin vind je allerlei grappige items, zoals een knalroze en gele fiets, een kruiwagen en leuke zitjes waarmee je de leukste selfies kunt maken. We zien dat die foto’s massaal worden gedeeld op Instagram en Facebook.

The Tulip Barn aan de 3e Loosterweg 130 in Hillegom is vanaf 27 augustus tot medio oktober iedere vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. De FBT-showtuin is iedere dag te bezoeken. Toegang is vrij.

Foto: Romy Ruigrok tussen de dahlia’s bij The Tulip Barn in Hillegom.