24 augustus 2021 Meer nieuws

Dahlia populair, maar niet alles gaat door

De dahlia wint nog steeds aan populariteit. Pluktuinen en handelaren merken een groeiend enthousiasme voor deze kleurrijke zomerbloeier. Evenementen genoeg rond de dahlia, maar niet alles gaat door of krijgt dit jaar een andere invulling.

Wel door gaat het mozaïeken steken en showen in de Bloembollenstreek met als centrale plek het Vierkant in Lisse. Van 28 tot en met 30 augustus zijn er in de streek enkele tientallen mozaïeken te zien. De organisatie heeft hiervoor wandel- en fietsroutes samengesteld, die ook langs de vier showtuinen gaan van Keukenhof, FBT, De Meulder Export en CNB. Kijk voor meer informatie op de website van de Bollenstreek.

Dahliacorso’s

In datzelfde weekend vinden er dahliacorso’s plaats. In Vollenhove is op 28 augustus een aantal corsowagens te zien dat staat opgesteld in plaats van rijdend te zien zal zijn. Dat is ook het geval in Winterswijk, waarvan van 27 tot en met 29 augustus de dahlia centraal staat. Het corso van Winkel gaat dit jaar niet door. Volgend weekend is in Zundert wel het dahliacorso te zien, maar ook hier is gekozen voor een niet-rijdend corso.

Geen dahliahow CNB

Het virus staat de buitenevenementen niet in de weg, maar de dahliashow bij CNB wel. Die gaat dit jaar niet door.