17 september 2021 Meer nieuws

Daan wint Vlog uit de Kas 2021

Maar liefst acht vloggers lieten afgelopen zomervakantie zien wat hun vakantiewerk in de glastuinbouw inhoudt. Nieuw was de beoordeling van een professionele jury. Die verkoos Daan (16) van Gerbera United tot winnaar van ‘Vlog uit de Kas’.

Voor het vierde seizoen van ‘Vlog uit de Klas’ kwam er zes weken lang wekelijks een vlog online van scholieren verspreid over het land.

Het jurycommentaar

De jury van dit jaar bestond uit Adri Bom-Lemstra (voorzitter Glastuinbouw Nederland), Jeroen Toet (presentator/sportverslaggever PSV) en Renzo Grootscholten (winnaar Vlog uit de Kas 2018). Ieder jurylid heeft de video op een specifiek onderdeel beoordeeld. Vol lof spraken ze over de vlog van Daan. “Dit is klokhuis-materiaal”, gaf Jeroen aan. Adri gaf de vlog een 10.

Ook over de andere vloggers waren ze enthousiast, maar Daan scoorde de meeste punten. Bekijk in de video onderaan dit bericht de reacties van de juryleden op alle vlogs.

Meer jonge ambassadeurs nodig

“Ik had nooit gedacht dat ik zou winnen, eigenlijk dacht ik dat ik niet eens door de eerste selectie zou komen”, aldus Daan. Zijn ouders, mede-eigenaren van Gerbera United, waren enthousiast over zijn deelname en over het project. W.P. van den Berg (mede-eigenaar Gerbera United): “Het is goed dat deze projecten er zijn, we hebben meer jonge ambassadeurs nodig in de sector!”

Carrière in de glastuinbouwsector

Of Daan later het bedrijf van zijn ouders overneemt? Dat weet hij nog niet, maar een carrière in de glastuinbouwsector ziet hij wel zitten. “Afgelopen week ben ik begonnen aan een tuinbouwopleiding op MBO Westland. Ik werd op de eerste dag direct door een docent herkent van mijn Vlog uit de Kas.” Met zijn deelname mag Daan zich winnaar van Vlog uit de Kas seizoen 4 noemen.

De andere deelnemers

Naast Daan maakten ook Roos en Matthijs van WPK, Shanna van Amigo Plant, Nicole van KP Holland, Sanne en Tess van Kwekerij van den Berg en Barri van SV.CO een Vlog uit de Kas.

Bekijk alle vlogs op www.vloguitdekas.nl.