7 september 2021 Meer nieuws

Corso Zundert nu ook in China

Het Corso van Zundert is deels te zien in het Dafeng Holland Flower Park, in de oostelijke provincie Jiangsu in China. Het park en het corso zijn de samenwerking aangegaan.

Het Dafeng Holland Flower Park heeft een video opgenomen om het corso te bedanken voor de prettige samenwerking en om te laten zien hoe het publiek van de praalwagens geniet.

Grootste bloemenpark

Dafeng Holland Flowers Park is een initiatief van de lokale overheid, dat de relatie met Nederland wilde eren. Circa honderd jaar geleden heeft de Nederlandse waterbouwkundige Hendrik de Rijke de zilte grond namelijk geschikt gemaakt voor landbouw. Inmiddels is het park uitgegroeid tot het grootste bloemenpark van China waar jaarlijks miljoenen bezoekers op af komen en werkt het met uiteenlopende partijen in Nederland samen op het gebied van kunst, cultuur, gastronomie en uiteraard bloemen.

Bezoek in buurtschappen

Twee van de buurtschappen die bouwen voor het corso in Zundert werden begin dit jaar verrast door het verzoek uit China. Uit Dafeng kwam het verzoek of de corsowagens Stil-Leven (2015) van buurtschap Schijf en Vortex (2016) van buurtschap Klein-Zundert nagebouwd mochten worden. Buurtschap Klein-Zundert won overigens de corsotentoonstelling van 2021 met hun ontwerp Murica, f*ck yeah (foto). De buurtschappen Klein-Zundertse Heikant en De Markt werden respectievelijk tweede en derde. De complete uitslag is hier te vinden.

Foto: Erwin Martens