24 augustus 2021 Meer nieuws

Corso Winkel afgelast, bestuur valt uiteen

Het bloemencorso van Winkel gaat bij nader inzien niet door vanwege de coronadreiging, meldt het Noordhollands Dagblad (betaalartikel). Het bestuur overleefde de onzekere periode niet. De voorzitter en een collega-bestuurslid stapten op.

Op 27 september zouden de praalwagens door Winkel rijden, zo werd in juni met een slag om de arm aangekondigd. Na de persconferentie van 9 augustus van het kabinet werd in samenspraak met de gemeente Hollands Kroon besloten tot een afgeslankte versie van het evenement. Toch wilde een meerderheid van het stichtingsbestuur het evenement afblazen vanwege het oplopende aantal besmettingen en de kans op een teleurstelling bij de deelnemers als het corso op het laatste moment werd afgeblazen, meldt het Noordhollands Dagblad. 

Bestuurscrisis

Voorzitter Hielko Mels en Mira Meihuizen van communicatie stapten onlangs op, uit onvrede met de koers binnen de stichting. Uit een brief waaruit de krant citeert blijkt dat Mels en Meihuizen vinden dat de stichting te ouderwets wordt bestuurd. 

Twee corso's uitgevallen

Het evenement in Winkel staat nu voor 2022 op de kalender. In 2020 werd de tocht ook al afgeblazen wegens corona.