3 november 2020 Meer nieuws

Coronasneltest in Noordwijkerhout

Noordwijkerhout krijgt woensdag 4 november een coronasnelteststraat. De teststraat komt aan de Schulpweg en is opgezet door het Noordwijkerhoutse Uitzendbureau NWH Jobs. Er wordt gebruik gemaakt van een test die binnen vijftien minuten een uitslag geeft.

De eigenaren Dennis en Jacco van Wieringen werken samen met Alice Care uit Lisse. Ze kwamen op het idee nadat eigen medewerkers getest moesten worden op COVID-19. De test bij de GGD kostte toen nog flink wat tijd waardoor medewerkers met klachten thuis kwamen te zitten. Ze namen contact op met Alies Haasnoot van Alice Care die vervolgens een snelle test regelde. "We kregen van klanten de vraag hoe we dat hadden gedaan want productiemedewerkers kunnen niet thuiswerken. Als ze moeten wachten op een test kost dat ons maar ook een opdrachtgever geld. Dat bracht ons op het idee om zelf een snelteststraat op te zetten in het pand aan de Schulpweg", aldus Dennis van Wieringen.

'Zeven per week'

De teststraat is bedoeld voor uitzendkrachten van het bureau, maar vooral voor medewerkers van andere bedrijven. "Wij hebben 350 uitzendkrachten in allerlei branches waarvan er gemiddeld zeven per week een test moeten ondergaan. Deze teststraat is vooral voor andere ondernemers maar ook voor particulieren uit de wijde omgeving. Iedereen is welkom."

'Kwartier later naar je werk'

Alice Care gebruikt een sneltest die door het RIVM is goedgekeurd en door de GGD wordt uitgeprobeerd. Alice Haasnoot: "Iemand die ‘s morgens wakker wordt met keelpijn en een snotneus kan een test laten doen. Is het negatief dan kan je een kwartier later naar je  werk, ben je positief dan geven we dezelfde adviezen als de GGD." Inmiddels zijn dertig zorgmedewerkers geworven om de sneltesten af te nemen.

100 euro

De teststraat is open van 8 tot 18 uur op werkdagen. Een test kost 99 euro, exclusief BTW. Er wordt op afspraak gewerkt die online is te maken via de website van de sneltest. Mocht de vraag naar testen heel groot zijn dan overwegen de initiatiefnemers de openingstijden uit  te breiden.