29 maart 2021 Meer nieuws

Coronaproof langs tulpenvelden in de Noordoostpolder

De organisatie van het Profytodsd Tulpenfestival heeft dit jaar een ‘coronaproof’ autoroute uitgezet van ongeveer 88 kilometer. De autoroute gaat langs de tulpenvelden in de Noordoostpolder en is zoals gebruikelijk bewegwijzerd. De route is te rijden van 16 april tot en met 9 mei 2021.

Normaal gesproken zijn er langs de route allerlei ‘tulpenactiviteiten’ georganiseerd. Die kunnen dit jaar niet doorgaan in verband met de coronamaatregelen. Als alternatief zijn er door de organisatie nieuwe initiatieven gestart. Aanvullend op de autoroute is de Tulpenfestival-app te downloaden. Via de app kommen deelnemers middels foto’s, geluidsfragmenten en korte video’s meer te weten over het gebied en de tulpenteelt. De app komt binnenkort beschikbaar in de appstore.

Voor kinderen is er dit jaar de Bollie de Berenroute. Vanaf de achterbank kunnen kinderen samen met Bollie de Beer op onderzoek uit en komen zij aan de hand van filmpjes en opdrachten meer te weten over tulpen. 

Blijf in de auto

De organisatie hoopt dat iedereen op een veilige manier kan genieten van de tulpenpracht in de Noordoostpolder. Onderweg worden bezoekers op verschillende manieren geattendeerd op de coronamaatregelen. Toch roept de organisatie de bezoekers op eigen verantwoordelijkheid te nemen. Bekijk de tulpen zoveel mogelijk vanuit de auto en vermijd drukke plekken.

To go

Er zijn drie Tulpenfestival-locaties. Op deze locaties is een toiletgelegenheid aanwezig en de mogelijkheid een lunch en/of koffie af te halen. Bekijk de locaties op de tulpenroutekaart.

Voor actuele informatie over het Profytodsd Tulpenfestival, raadpleeg de website.