14 oktober 2020 Meer nieuws

Corona: Ook Javo zegt deelname IPM af

Ook automatiseerder Javo in Noordwijkerhout heeft besloten niet deel te nemen aan IPM Essen 2021. Gezien de huidige situatie rondom Covid-19 en de wereldwijde impact, is het bedrijf naar eigen zeggen gedwongen deze beslissing te maken. Javo is onderdeel van de Nobels Group.

"Het was een moeilijke beslissing. Waar wij vorige maand nog mogelijkheden voor deelname zagen, zijn het de laatste ontwikkelingen rondom Covid-19 die ons tot dit besluit hebben gebracht. De gezondheid van onze medewerkers, klanten en zakenpartners staat voor ons bovenaan en we willen geen enkel risico nemen", benadrukt managing director Koos de Vink.

Contact beperken

Volgens het bedrijf doet de onderneming er alles aan om contact zoveel mogelijk te beperken. De productie draait door, maar kantoorpersoneel werkt thuis. Daar past een beursdeelname niet bij. Het bedrijf wordt nog wel genoemd op de exposantenlijst van de tentoonstelling, die van 26 tot en met 29 januari wordt gehouden in het Duitse Essen. Automatiseerder Javo maakt deel uit van de Nobels Group, waar ook ook Nobels, Agro Techniek en Javo International toe behoren.

Bedrijven haken af

Royal FloraHolland staat op de deelnemerslijst, maar besluit in november definitief over een plek op de beurs. Eerder lieten 19 veredelaars, vermeerderaars en productiebedrijven gezamenlijk in een verklaring weten af te zien van deelname. Onder die bedrijven zijn DümmenOrange Nederland, Florensis, Sakata Ornamentals en bijvoorbeeld Schneider Youngplants. Ook enkele andere Nederlandse sierteeltbedrijven haken af.

Hygiëneprotocol

De beursorganisatie liet eerder weten 'geen veranderingen in het totaalbeeld te verwachten' en te vertrouwen op het strenge hygiëneprotocol, dat deelnemers over de streep moet trekken.