4 april 2019 Meer nieuws

Cor de Ree doopt 'Royal Centennial'

Cor de Ree doopte 4 april de oranje tulp 'Royal Centennial', tijdens het symposium ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van bollen- plantenexporteur De Ree Holland in Lisserbroek (NH). Aansluitend werd bekend gemaakt dat tot op heden ruim 14 duizend euro is ingezameld voor Kika. 

'Ome' Cor (94) is een zoon van de stichter van het familiebedrijf, dat sinds 3 januari 1919 bestaat. De Ree senior doopte de tulp van veredelaar Raymond Huig met champagne, in het bijzijn van directeuren Lex en Jørgen de Ree. "Wat moet er gebeuren meissie?", wilde De Ree senior van presentatrice Sofie van den Enk weten. Zij leidde de ceremonie in met een gesprek met Huig, die Van den Enk een soort spoedcursus tulpenkruisen gaf. "Als-ie nu maar goed gaat groeien", sprak De Ree senior na het vloeien van de champagne.

Cheque

Na de doop overhandigden de broers De Ree een cheque ter waarde van 14.236,15 euro aan Rien Schimmel, vrijwilliger van de organisatie KiKa die zich sterk maakt voor onderzoek naar de genezing van kinderkanker. Het is een voorlopig bedrag, want er kan nog een week geld worden gedoneerd in het kader van het jubileum. De Ree Holland maakt er volgens Van den Enk uiteindelijk een 'mooi rond bedrag' van.

Lees meer over het symposium in Greenity 38, die donderdag 11 april op de mat ligt.

Foto: Menno Ridderhof