23 mei 2019 Meer nieuws

Complete verwerkingslijnen in trek

Tijdens de laatste materialenveiling van dit seizoen was er met name veel belangstelling voor de zes complete verwerkingslijnen van Salm Flora. Maar ook andere items waren gewild. Dat zorgde ervoor dat de biedingenstrijd al vroeg startte.

Al tijdens de kijkdagen merkten CNB en Troostwijk dat de belangstelling goed was. Tijdens de groene veiling kon men een kijkje nemen op het bedrijf. “Belangstellenden maakte van deze combinatie gebruik. Maar ook in het weekend kwamen geïnteresseerden kijken naar de machines voor lelie- en tulpenteelt. Er zijn zeker 150 mensen geweest”, vertelt Martijn van Schie van Troostwijk.

Aantal biedingen schoot flink omhoog

Meestal beginnen de biedingen vlak voor sluitingstijd. Nu was in de middag de biedingenstrijd al begonnen volgens Van Schie. “We zagen dat rond 3 à 4 uur het aantal biedingen flink omhoogschoot. En dat ging door tot in de avond.” Naast de verwerkingslijnen, waren bieders vooral geïnteresseerd in de planttrekker met plantdak, een doseerbunker, diverse kiepers en sorteermachines. Alle tulpengerelateerde items konden rekenen op merkbaar meer interesse.

Laatste kans

De veiling van Salm Flora bestond uit 269 kavels. De veiling trok 1.500 volgers uit 35 verschillende landen. Bijna 500 bieders boden 9.000 keer. Het hoge aantal biedingen kan Van Schie verklaren: “Er was veel aanbod. Dit was mooi, compleet en goed onderhouden.” Dat het de laatste veiling van het seizoen is, kan een rol hebben gespeeld. Maar dat kan Van Schie niet zien. “Als kopers dit seizoen misgrepen, was dit hun laatste kans.” Uiteindelijk waren er 114 kopers die binnenkort hun aankopen mogen ophalen.  

Volgens Van Schie bracht deze veiling goed geld op. “We maken vooraf een reële inschatting, maar veel kavels brachten meer op dan verwacht.”