11 november 2020 Meer nieuws

CNV laat eindbod glastuinbouw links liggen

CNV Vakmensen legt het eindbod van de werkgevers voor de glastuinbouwcao naast zich neer. "Onacceptabel", oordeelt onderhandelaar Jeroen Warnaar van CNV. De juridische afdeling van FNV heeft zich nog niet over het voorstel gebogen.

Het steekt de bond dat de werknemers in de glastuinbouw in het voorstel voor de nieuwe cao in 2020 geen loonsverhoging krijgen. "Natuurlijk heeft de coronacrisis gevolgen voor de sector, maar er zijn toch veel bedrijven die juist goed draaienden en dat ook nog eens dankzij het personeel dat doorwerkte in coronatijd", zegt Warnaar beslist.

Louter negatief

Volgens Warnaar heeft het caovoorstel louter negatieve gevolgen voor de werknemers in de sierteelt. "Ook in het voorstel om de WW-premie te verlagen voor tijdelijk personeel kunnen we ons totaal niet vinden. De inkt van de Wet Abeid in Balans die de premie regelt is nog maar net droog en het is juist de bedoeling flexibel personeel duurder te maken, om vaste contracten te stimuleren. Daar willen de werkgevers weer onderuit. Wij adviseren onze leden hier niet mee akkoord te gaan."