4 november 2019 Meer nieuws

CNB Lelieshow laat compleet beeld zien

De lelieshow die deze week, van 4 tot en met 8 november, in het Handelscentrum van CNB plaatsvindt, laat een compleet beeld zien van het moderne handelssortiment en diverse noviteiten. Tien inzenders uit de veredeling en de bloementeelt maken samen een indrukwekkende show.

Zo laat Lilies of Life bijvoorbeeld de gele ‘Double Gold’ en de meerkleurige ‘Heartstrings’ zien, terwijl World Breeding ‘Canelli’ en ‘Vetto’ toont. Royal van Zanten toont naast diverse OT-hybriden ook de rode LA ‘Redhill’ en de okerkleurige zaailing 21003-02. Van Schie Potlelies zet enkele selecties neer uit de Oriëntalgroep, waaronder de rode, witgerande ‘Starlight Express’ en ‘Entertainer’, donkerroze met een wit hart. Bij kwekerij Bredefleur valt de Longiflorum ‘Watch Up’ op en Qualily zet de LA-hybriden ‘Ravello’ en ‘Nashville’ neer.

Kleurintensiteit

De Jong Lelies maakt indruk met een breed en gevarieerd sortiment. In de dubbele LA-hybriden is ‘Double Trouble’ een noviteit, terwijl bij de LA’s de oranje ‘Pinkas’ er qua kleurintensiteit uitspringt. De Oriëntal ‘Carulla’ is in de kleur wit een van de grootste selecties. Bij Vletter & den Haan is een keur aan nieuwe lelies te zien, zoals een gele gespikkelde LA, een dubbele Oriëntal, wit met een fijn roze rand en diverse LA-hybriden in de kleuren oranje, rood en diepwijnrood.