11 juni 2019 Meer nieuws

Clematis 'ST17333’ (Multi Pink) in de prijzen

Clematis 'ST17333’ (Multi Pink), ingezonden door Van der Starre uit Boskoop, is uitgeroepen tot Beste Nieuwigheid Garden Trials and Trade 2019. Clematis 'ST17333’ (Multi Pink) heeft een 'unieke combinatie van bloemvorm en bloemkleur in het populaire geslacht Clematis', stelt de jury.

De plant is een mutant, ontstaan uit Clematis 'Hagley Hybrid' en is daardoor net zo sterk, gezond en groeikrachtig als de oorspronkelijke cultivar. Het is een 'uitstekende en vernieuwende introductie', aldus de KVBC jury.

'Bijzondere, rijkbloeiende cultivar'

Hydrangea macrophylla 'Hocomagicevo' (MAGICAL EVOLUTION) ingezonden door Kolster bv uit Boskoop werd ook met een gouden medaille bekroond. Deze bijzondere, rijkbloeiende cultivar is ontstaan als mutant in 'Hokomarevo' (MAGICAL REVOLUTION), maar heeft grotere, dieper roze bloemen. De planten zijn uniform met fraai en gezond donkergroen blad. Naast de twee gouden medailles kende de jury drie zilveren en vier bronzen medailles toe.

Tweede keer nieuwighedenkeuring 

Bij deze tweede editie van Garden Trials and Trade waren 26 planten ingeschreven voor de nieuwighedenkeuring. Hiervan zijn er uiteindelijk 19 gekeurd. De jurering van de nieuwigheden wordt gedaan door een keuringscommissie van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen. De Garden Trials and Trade wordt gehouden tot en met 13 juni 2019 in het Plantariumgebouw op het International Trade Centre te Hazerswoude-Dorp.