26 november 2019 Meer nieuws

CC scherpt acties tegen kapotte tags en valse labels aan

Container Centralen breidt haar actieprogramma uit om kapotte en valse CC TAG5’s te voorkomen. Dat doet ze onder andere door zwarte en rode labels te verwijderen en veroordeelde partijen, die valse CC TAG5’s gekocht of verkocht hebben, uit te sluiten van de CC pool.

Dit moet op termijn de kwaliteit van CC Pool weer op een goed niveau krijgen.

CC heeft een zogenoemd ‘mobiel verwijderteam’ ingezet die het verwijderen van zwarte en rode labels gaat versnellen zodat de kans op kapotte tags wordt verkleind. Het doel is eind 2020 nog maximaal 10 procent zwarte labels te voeren. Vanaf juli dit jaar zijn er al 45.000 zwarte labels extra verwijderd. Vanaf het eerste kwartaal volgend jaar worden ook rode labels verwijderd, nadat de data- overdracht van het rode label naar de CCTAG5 is gerealiseerd. Verder kunnen gebruikers kapotte, originele CC TAG5’s vanaf begin 2020 ook bij alle CC depots worden ingeruild, inclusief op de locaties van Royal FloraHolland.

Pakkans vergroten

Verder breidt Container Centralen de samenwerking met haar strategische partners in Europa uit om de pakkans van gebruikers van valse CC TAG5’s te vergroten. In overleg met hen wordt een zero tolerance beleid opgesteld en nageleefd. Met Royal FloraHolland is het overleg hierover al opgestart. De uitkomst hiervan is dat de huidige samenwerking met een extern recherchebureau en de mobiele controleploeg van Royal FloraHolland wordt geïntensiveerd. Ook lanceert CC binnenkort een app waarmee iedereen eenvoudig CC TAG5’s kan scannen.

Straf gebruik valse CC TAG5’s

Container Centralen treedt op tegen partijen waartegen voldoende bewijsmateriaal is verzameld over de koop of verkoop van valse CC TAG5’s. Na een veroordeling worden de contracten met de betrokken partijen opgezegd. Momenteel lopen er verschillende juridische zaken.