11 oktober 2019 Meer nieuws

Calla's 'shinen' in Woonmall Alexandrium

Komend weekend is het eerste Groen & Wonen Event in Woonmall Alexandrium in Rotterdam. De hele maand oktober zijn er hier vier stijlkamers ingericht met levend groen. Er worden onder andere pot- en snijcalla’s verwerkt in de verschillende arrangementen.

CNB vertegenwoordiger René van Marrewijk voor Calla heeft de calla’s geleverd voor Flower Factor. Naast de vier stijlkamers worden er doorlopend tussen 12.00 en 17.00 uur groendemonstraties gegeven door de arrangeurs Joan Stam (Bloomtube) en Roos van Unen (Flower Factor).

Informatie rechtstreeks van consument

Ook zijn de twee bloemistenplatforms present met een GreenBox. Paul Ras van Sense marketing & more: "Dat is een groen hokje ter grootte van een telefooncel waarin bezoekers voor de camera mogen vertellen wat ze van een bepaalde plant of bloem vinden en hoe ze die kunnen gebruiken in hun interieur." Deze beelden worden verwerkt en zijn later terug te vinden op sociale media. "Daarnaast komen kwekers zo te weten wat een consument zo aanspreekt van een bepaalde plant of bloem."

Volgend jaar weer en meer

De aankleding van de stijlkamers komt tot stand door een samenwerking tussen de (online) bloemistenplatforms Bloomtube & Flower Factor en Sense marketing & more. Ras verwacht dat als het initiatief dit jaar goed loopt, de Woonmall volgend jaar weer het Groen & Wonen Event organiseert. "Hopelijk  kunnen we dan ook meer bloemen en planten tonen."