3 september 2019 Meer nieuws

Buurtschap Tiggelaar wint corso Zundert

Winnaar van het Bloemencorso Zundert is dit jaar buurtschap Tiggelaar. Voor de wagen ‘Vikings’ (foto) die volop met dahlia’s was versierd, kreeg de groep 634 punten van de vakjury. Ook bij het publiek scoorde deze wagen punten; ze kregen van het publiek de derde prijs.

De tweede plek was voor buurtschap Klein-Zundertse Heikant met de wagen ‘Vervloekt (foto onder). Slechts zeven punten minder hadden zij, maar wel de eerste prijs volgens het publiek. De derde prijs was voor ‘Ruis’ van buurtschap Markt, die zes punten minder had dan de nummer twee.

Met de benenwagen

Opvallend was dit jaar het ‘Terracottaleger’ van buurtschap ’t Stuk. Dat was geen wagen, maar 96 deelnemers verkleed als een soldaat van het Chinese terracottaleger.

Testbeeld voor Samsung tv’s

Het Zuid-Koreaanse bedrijf Samsung heeft voor en tijdens het corso gefilmd. Het technologiebedrijf wil namelijk de kleurrijke beelden gebruiken als testbeeld voor televisies. Wie een tv gaat kopen, ziet dan de beelden van het corso. Deze beelden zullen overal ter wereld te zien zijn.

Wagens online te zien

Aan deze editie deden twintig verschillende buurtschappen mee. Bekijk op de website van het corso alle wagens en de uitslag.

In 2018 werd het corso gewonnen door buurtschap ’t Stuk met ‘Iguana interaction’.

Foto's: Erwin Martens