13 oktober 2020 Meer nieuws

Voorbereiden op Brexit

Nu de Brexit-overgangsperiode bijna voorbij is, staat er een webinar over dit onderwerp op de agenda. Ook is er een online cursus over het gebruik van e-CertNL te volgen. Om ondernemers voor te bereiden, heeft ook de Rijksoverheid de Brexit Impact Scan vernieuwd.

Vernieuwde Brexit Impact Scan

Omdat per 1 januari het zaken doen met het Verenigd Koninkrijk verandert, heeft de Rijksoverheid een Brexit Impact Scan gemaakt. Deze is vernieuwd, zodat ondernemers meer duidelijkheid krijgen over wat ze kunnen doen.

Experts over gevolgen Brexit voor tuinbouw

In een webinar op 29 oktober van 15.00 tot 17.00 uur geven experts van verschillende tuinbouworganisaties inzicht in waar de sector staat en waar de sector zich nog op moeten voorbereiden.

Onder leiding van correspondent Verenigd Koninkrijk Suse van Kleef wordt met de experts inzichtelijk gemaakt wat de huidige situatie betekend voor de Nederlandse tuinbouw. De experts zijn: Stefan Koopman (senior markteconoom VK van Rabobank), Nigel Jenney (CEO van Fresh Produce Consortium UK), Winand Quaedvlieg (hoofd VNO NCW in Brussel), (Gert Mulder, brexit coördinator GroentenFruit Huis) en Eline van den Berg (Supply Chain Public Affairs, Royal FloraHolland). Dit webinar wordt georganiseerd door het World Horti Center. Meer informatie is te vinden op de website. 

Digitaal ervaring opdoen met e-CertNL

Speciaal voor bedrijven die nu zakendoen met het Verenigd Koninkrijk, maar nog geen ervaring hebben met het werken met e-CertNL, organiseert het Kwaliteits-Controle-Bureau (KCB) in november en december meerdere digitale opleidingsbijeenkomsten.

Drie bijeenkomsten zijn speciaal voor snijbloemen en potplanten. Deze zijn op donderdag 5 november van 9.00 tot 11.00 uur, dinsdag 1 december van 14.00 tot 16.00 uur en donderdag 10 december van 9.00 tot 11.00 uur. Aanmelden kan via de website.