12 september 2022 Meer nieuws

Brand bij P. Nelis en Zoon Heemstede

Een brand legde maandagmorgen drie schuren van bloembollenbedrijf P. Nelis & Zoon's in Heemstede in de as. Een groot deel van de bloembollen in de cellen wordt als verloren beschouwd, melden verschillende media. 

Medewerkers van het bedrijf ontdekten de brand om half zeven in de ochtend bij een van de koelcellen. Aanvankelijk probeerden ze zelf te blussen, maar al snel werd duidelijk dat de brand via het houten en kunststof fust en het piepschuim in de wanden steeds ernstiger werd. Er is een NLAlert uitgegaan, de rookwolken waren tot in de wijde omtrek te zien. Rond half drie gaf de brandweer het sein brand meester. Bewoners werd aangeraden ramen gesloten te houden, kinderen werd door de Veiligheidsregio afgeraden buiten te spelen vanwege de rook. De brandweer is de rest van de dag bezig met nablussen en slopen en dat kan ook overlast geven.

Cellen

De getroffen schuren bevatten zo'n vijftig koelcellen en op NHNieuws schatte medewerker Jacco van de Berg aan het begin van de middag dat ongeveer de helft verloren is gegaan. P. Nelis & Zoon's kweekt, prepareert en exporteert voornamelijk tulpen, hyacinten en narcissen, maar ook muscari, krokus, amaryllis en lelie behoren tot het sortiment.