20 april 2021 Meer nieuws

Bollenteler waarschuwt voor oplichter

J. Kunis Bloembollen in Obdam is ontsteld dat de gestolen tulpen uit zijn bloemenstal via Facebook door de oplichter worden aangeboden. Een man stal er eerder tulpen; hij nam voor 130 euro aan tulpen mee, maar rekende maar €1,20 af. Dit meldt het NoordHollands Dagblad.

Via Facebook roept broeier Kunis de oplichter op alsnog te komen betalen. John Kunis herkende de eigen tulpenbossen die de oplichter op Facebook had gezet meteen, zo meldt de krant. De vrouw van Kunis heeft op Facebook een bericht gezet waarin ze aangeeft welke auto en kenteken de dader heeft. Ook heeft ze aangifte gedaan bij de politie in Heerhugowaard en heeft ze foto’s beschikbaar gesteld. Gisterenochtend kwam de oplichter volgens haar nog eens langs en betaalde te weinig voor de meegenomen bossen.

Veel reacties

Kunis kreeg via Facebook al veel reacties. Zo wordt het bericht volop gedeeld. Kunis geeft aan vandaag niets meer via het stalletje te verkopen. Verder waarschuwt ze in het Facebook-bericht: “Neem geen bloemen mee zonder gepast te betalen. Voor je het weet, sta je online.” Ook vraagt ze mensen zich te melden als iemand deze oplichter kent. Inmiddels hangt er ook een A4'tje bij het stalletje waarop Kunis mensen wijst op de juiste manier van betalen: gewoon Nederlandse munten: ‘Vals geld, buitenlands geld, plastic geld, winkelwagenmuntjes etc. mag u zelf houden’, is er onder andere op te lezen.