18 februari 2020 Meer nieuws

Bollenteler Pennings opent bezoekerscentrum

Bollenteler Simon Pennings opent 21 maart het Tulip Experience Amsterdam aan de Delfweg in Noordwijkerhout. Dit wordt de plek waar toeristen uitleg krijgen over de teelt van tulpen, selfies mogen maken tussen de bloeiende velden en tulpen kunnen plukken.

Pennings hoopt met het nieuwe bezoekerscentrum meer begrip voor het bollenvak te kweken. “We willen laten zien dat tulpen telen een ‘hell of a job’ is. Bollen komen niet uit een fabriek, maar het is nog veel handwerk.” Ook hoopt hij met Tulip Experience Amsterdam de overlast in de bollenvelden tegen te gaan. “Het wordt een plek waar kwekers én bollenambassadeurs toeristen die in de velden lopen, naar toe kunnen sturen als ze toch een selfie in een veld willen maken. We zitten op twee minuten rijden van Keukenhof en we hebben tachtig parkeerplekken. Hier droom ik al vijftien jaar van en we gaan het nu doen.”

Het verhaal van de tulpenteelt

Inmiddels wordt de laatste hand aan het bezoekerscentrum gelegd. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van de in het voorjaar leegstaande schuur van P. Hopman, het exportbedrijf van Pennings. Zijn 20-jarige dochter Alice gaat het centrum leiden. Bezoekers krijgen onder meer landbouwmachines te zien die het verhaal van de tulpenteelt te vertellen. Pennings: “Het zijn de machines die we gebruiken op het land, maar dan even schoongespoten. We schuwen niks, dus het gaat ook over middelengebruik en kunstmest. Alle vragen mogen worden gesteld.”

Tulip Experience Amsterdam is open van 21 maart tot en met 10 mei van 8.00 tot 18.00 uur. De toegangsprijs staat nog niet helemaal vast, maar wordt rond de 7,50 euro.