30 april 2021 Meer nieuws

Bollenstreek houdt webinar over coronapreventie

Minder coronabesmettingen op bedrijven waar veel mensen dicht op elkaar werken. Dat is de reden dat de Bollenstreekgemeenten, samen met de GGD Hollands Midden, maandag 3 mei om 19 uur een gratis webinar organiseren.

Aanleiding voor de bijeenkomst zijn de stijgende coronabesmettingen in maart en het stabiel hoge aantal bij onder meer bollenbedrijven. Daar is afstand houden op de werkvloer moeilijk is terwijl er vaak veel mensen aanwezig zijn.  Daarbij komt dat in de bollensector veel arbeidsmigranten werken die bij meerdere bedrijven aan de slag gaan, met meer mensen in een huis wonen én met wisselende mensen naar de werkplek worden gebracht. Voor werkgevers is het lastig om iedere keer weer nieuwe groepen werknemers goed te instrueren. Het gevolg is een groot aantal zogeheten clusterbesmettingen plus meer besmettingen onder arbeidsmigranten. 

Tips en vragen

Met de bijeenkomst willen de GGD en de gemeenten Hillegom, Lisse, Teylingen, Noordwijk en Katwijk ondernemers nog eens extra wijzen op hoe werkgevers een veilige werkomgeving kunnen creëren. Daarvoor is postermateriaal in diverse talen beschikbaar, maar er worden ook tips gegeven zoals het afplakken van zitplekken in de kantine. “Daarnaast horen we het graag als bedrijven vragen hebben over hoe ze de maatregelen in de praktijk kunnen toepassen. Nu zien we vaak dat pas bij een clusterbesmetting bedrijven met vragen bij ons komen maar we willen graag besmettingen voorkomen”, aldus Monique Ligtvoet van de GGD Hollands Midden.

Hoe hoog de besmettingen bij bollenbedrijven exact zijn, is overigens niet bekend. De GGD houdt daar geen specifieke cijfers over bij.