15 maart 2019 Meer nieuws

Bollensector moet harder werken voor arbeidskrachten

De bollensector moet komende jaren meer gaan betalen om voldoende arbeidskrachten te houden. Ook moet er extra aandacht komen voor een goede werkomgeving. Dat hield Dennis van Wieringen van Uitzendbureau NWH Jobs zijn gehoor voor tijdens een bijeenkomst van Flower Science 14 maart in Noordwijkerhout.

Op deze bijeenkomst over de huidige en toekomstige krappe arbeidsmarkt stond de vraag centraal waar de bloembollensector in de komende jaren arbeidskrachten vandaan kan halen. Op dit moment verrichten werknemers uit Oost-Europa veel werkzaamheden. Alleen krijgt de bollensector steeds meer concurrentie van andere branches, regio’s en landen die diezelfde werknemers banen aanbieden. Reden voor het Noordwijkerhoutse uitzendbureau om eigen wervingsbureaus in Polen op te zetten.

Goede huisvesting

Van Wieringen pleitte naast een betere beloning en werkomgeving ook voor goede  huisvesting van arbeidsmigranten. “Nu huren we veel panden in de dorpscentra. Dat is negatief voor bijvoorbeeld voor starters op de woningmarkt. We zouden het liefst een paar grote woonaccommodaties hebben waarin we arbeidsmigranten kunnen huisvesten. Daar praten we al lange tijd over, maar er is nog geen paal geslagen.” Zijn pleidooi werd ondersteund door Dennis van der Krogt van Janssen’s Overseas uit Noordwijkerhout en John Boot van C.S. Weijers uit Hillegom. De eerste pleitte  onder meer om het wonen op een bedrijfserf te vergemakkelijken. De Noordwijkse wethouder Henri de Jong beloofde dat de gemeente serieus naar deze mogelijkheid kijkt. “Het moet wel goede huisvesting zijn. We willen niet later zeggen ‘hoe hebben ze dat ooit toegestaan’.”

Zij-instromers

Behalve meer aandacht voor arbeidsmigranten werd een lans gebroken voor het inzetten van zij-instromers in de agrarische sector. In de regio Amsterdam worden voor verschillende beroepen korte cursussen aangeboden zodat werknemers een nieuwe carrièrestart kunnen maken. In de glastuinbouw proberen tuinders gezamenlijk werknemers te behouden en te werven in het project Kasgroeit.