19 mei 2020 Meer nieuws

Bollenhandelaars zitten met overschot

Bloembollengroothandel Baltus in Vaassen deelt zomerbloeiers uit, omdat de handel door de coronacrisis tegenvalt. De ondernemer zoekt de bestemming met zorg uit. Ook een martkkoopman uit Neede die normaal op buitenlandse beurzen staat, bedacht een alternatief.

Eigenaar Hans Baltus en de gemeente Epe bedachten samen de actie ‘Laat Nederland weer bloeien!’. Er gingen maandag 1500 tassen met onder meer dahlia’s, gladiolen, freesia’s en vaste planten ter waarde van 35 euro naar collega-ondernemers in de gemeente. Ook de zorginstellingen in de gemeente krijgen zo’n cadeautje, als een hart onder de riem.

Hal bollen

Nu marktkoopman Flowerdirk niet naar de beurzen in Duitsland, Italië en Oostenrijk kan, zit hij met een hal vol bollen. Die verkoopt hij nu vanuit zijn hal aan het publiek vanaf 21 mei. Hij zoekt nu verder naar binnenlandse verkoopstekken. Met dit soort acties volgen de bollenhandelaren de broeiers, die vanaf maart ook plots met een stokkende handel werden geconfronteerd bij het uitbreken van het coronavirus.