6 september 2019 Meer nieuws

Boerenmarkt van Munster naar Biesheuvel

"Verandering van spijs doet eten", verklaart Sandra Munster van Kwekerij Siem Munster het verplaatsen van de Boerenversmarkt van hun bedrijf naar dat van knoflookteler Arjen Biesheuvel, ook in Slootdorp. De markt wordt dit weekeinde gehouden.

De afgelopen vijf jaar ruimde Munster eens per jaar bijna de hele tulpenkwekerij en -broeierij uit om plaats te maken voor de Boerenversmarkt. Bij het evenement zijn boeren en tuinders uit de omgeving betrokken. "Biesheuvel is al vanaf het begin bij de organisatie betrokken en hij wilde het ook wel eens op zijn bedrijf houden", licht Munster toe. "Het is een evenement van de hele regio en er zijn nu eenmaal meer bedrijven dan alleen Munster. Hoewel ik nog steeds als bestuurder bij de markt betrokken ben en de kwekerij meedoet, is het wel lekker rustig op ons eigen bedrijf", relativeert ze.

Agrarische staalkaart regio

De markt vormt een agrarische staalkaart van de regio, door de aanwezigheid van een grote verscheidenheid aan bedrijven. Van tuinplantenkweker De Tuinplant tot de Opperdoezer Rondetelers en van Heucherateler Rudolf Hopmans tot zorgboerderij Dijkgathoeve, maar ook partijen als Rabobank en LTO Noord zijn van 11.00 tot 17.00 uur in de schuur van Biesheuvel te vinden. Bezoekers kunnen ook achter de schermen kijken bij de knoflookteler. De afgelopen vijf jaar vonden jaarlijks ongeveer vier- tot vijfduizend bezoekers hun weg naar de markt.