21 november 2022 Meer nieuws

Boek over Winterrust in het Oosteinde verschenen

Over het gebied Winterrust dat ten noorden van Hillegom in de Oosteinderpolder ligt, is onlangs een boek verschenen, geschreven door Wim Granneman. Op Winterrust hebben drie families gewoond die een rol spelen in de bloembollenteelt.

Granneman groeide zelf op Winterrust op en verdiept zich al langer in de geschiedenis van deze plek. Niet alleen zijn familie woonde er decennialang, maar ook een tak van de Hillegomse familie Van Waveren bewoonde lange tijd deze hofstede. Daarvoor behoorde het pand toe aan de familie Veldhuyzen van Zanten.

In zijn boek Winterrust in het Oosteinde gaat Granneman in op de geschiedenis van deze drie families en hun relatie tot Winterrust. Dat levert naast veel informatie in tekst ook veel beeldmateriaal op. Het resultaat is een uitgebreide beschrijving van een bijzonder stukje grond in de noordelijke Bloembollenstreek.

Het boek op A4 formaat telt ruim 100 pagina’s en is voor € 19,50 verkrijgbaar in Hillegom bij The ReadShop en Tuincentrum De Oosteinde ( bij de Landwinkel). Het kan ook besteld worden bij de auteur: wim@kennemerend.nl